Studiekosten HBO opleiding toerisme

 

Studiekosten voltijd opleiding

Voor het studiejaar 2011/2012 is het standaard collegegeld voor een HBO opleiding vastgesteld op € 1713,00.

Naast het collegegeld, zijn er nog andere kosten, waardoor de jaarlijkse kosten (indicatief) hoger worden, bijvoorbeeld:

  € 1713 collegegeld + € 800 studieboeken + € 250 benodigde materialen = € 2763 kosten per jaar.

Kosten voor voltijd en schriftelijke hbo studie toerismeDit is nog zonder speciale hulpmiddel zoals laptop / computer / tablet. En zonder de extra kosten voor studiereizen en dergelijke.

Voor deeltijd en duale studies zijn de studiekosten erg uiteenlopend en is lastig om een algemene richtlijn hiervoor te geven. Een schriftelijke cursus voor de volledige HBO toerisme opleiding kost rond de € 5000,- voor het hele lespakket.

Forse bedragen dus. Alle reden om je dus van te voren goed te oriënteren voordat je de keuze voor de opleiding en school maakt.

Het volgen van een schriftelijke cursus is het meest interressant als je al werkzaam bent in de toerisme branche en je werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening wil nemen. Hiervoor zijn fiscale regelingen (op grond van de Wet Vermindering Afdracht), waardoor hij een groot deel van de kosten (tot € 5.442,-) kan terugkrijgen van de belastingdienst. Dus altijd slim om dit te vragen.

 Posted by at

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)